Политика за поверителност

Обща информация
Във връзка с приетият от Европейският съюз регламент за защита на личните данни (General Data Protection Regulation), влизащ в сила от 25 май 2018г и имащ за цел да гарантира защитата на данните на физическите лица от всички държави членки на ЕС и да уеднакви регулациите за тяхната обработка, фирма “Знамена” ЕООД в качеството си на онлайн търговец, гарантира, че отговаря на всички изисквания на новата регулация, като събира единствено данни на лицата дотолкова, доколкото са необходими за извършване на продажба и съпътстващите я събития (уведомления за поръчката и маркетингови известия) и ги пази отговорно и законосъобразно.
Информация относно Администратора на лични данни
Наименование „Знамена“ ЕООД
ЕИК/БУЛСТАТ : 203649404
Седалище и адрес на управление: Гр. Варна ул. Георги Бакалов бл. 17 вх. В 
Данни за кореспонденция: Гр. Варна ул. Георги Бакалов бл. 17 вх. В
E-mail: grabomarket@gmail.com Телефон.: 0882 02 24 48

Информация относно компетентния надзорен орган
Наименование: Комисия за защита на личните данни
Седалище и адрес на управление: гр. София 1592, бул. „Проф. Цветан Лазаров” № 2
Данни за кореспонденция: гр. София 1592, бул. „Проф. Цветан Лазаров” № 2
Телефон:02 915 3 518
Email:kzld@government.bg, kzld@cpdp.bg
Уеб сайт:cpdp.bg

„Знамена“ ЕООД осъществява дейността си в съответствие със Закона за защита на личните данни и Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни.
Основание за събиране, обработване и съхраняване на Вашите лични данни
Чл. 1. (1) „Знамена“ събира и обработва Вашите лични данни във връзка с извършване на покупка от Ваша страна на основание чл. 6, ал. 1, Регламент (ЕС) 2016/679, и по-конкретно въз основа на следното:
Изрично получено съгласие от Вас като клиент;
Спазване на законово задължение, което се прилага спрямо „Знамена“;
За целите на легитимния интерес на „Знамена“.
(2) „Знамена“ е администратор на лични данни по отношение на Вашите данни като клиенти на нашия онлайн магазин. Спрямо личните данни, които Вие обработвате, използвайки нашите услуги, „Знамена“ действа в качеството си на обработващ лични данни.
Цели и принципи при събирането, обработването и съхраняването на Вашите лични данни
Чл. 2. (1) „Знамена“ събира и обработва личните данни, които Вие ни предоставяте във връзка с извършване на покупка в нашия онлайн магазин, както и за записване за известия относно бъдещи промоции и събития. Включително за следните цели:
създаване на профил необходим за проследяване на поръчките ви, както и за по-лесно осъществяване на нови такива.
регистрация
счетоводни цели;
статистически цели;
защита на информационната сигурност;
изпращане на информационни съобщения, съобщения за промяна в статуса на поръчката, съобщения за промоции, съобщения за бъдещи събития свързани с нашата дейност.
 (2) „Знамена“ спазва следните принципи при обработката на Вашите лични данни:
законосъобразност, добросъвестност и прозрачност;
ограничение на целите на обработване;
съотносимост с целите на обработката и свеждане до минимум на събираните данни;
точност и актуалност на данните;
ограничение на съхранението с оглед постигане на целите;
цялостност и поверителност на обработването и гарантиране на подходящо ниво на сигурност на личните данни.
(3) При обработването и съхранението на личните данни, „Знамена“ може да обработва и съхранява личните данни с цел защита следните си легитимни интереси:
изпълнение на задълженията си към Национална агенция по приходите, Министерство на вътрешните работи и други държавни и общински органи.

Какви видове лични данни събира, обработва и съхранява „Знамена“?
Чл. 3. (1) „Знамена“ извършва следните операции с личните данни за следните цели:
Регистрация на потребител в уебсайта с цел извършване или улесняване на покупка. Заключение от оценката на въздействието: Въз основа на горепосочената оценка на въздействието, длъжностното лице за защита на личните данни, счита че операцията „ Извършване или улесняване на покупка “ е допустима за извършване и предоставя достатъчни гаранции за защита на правата и законните интереси на субектите на данните в съответствие с изискванията на GDPR.
Изпращане на информационни съобщения – целта на тази дейност е администриране на процеса по изпращане на съобщения до клиентите, които се отнасят до проследяване статуса на извършена поръчка.
Изпращане на информационен бюлетин (нюзлетър) – целта на тази операция е администриране на процеса по изпращане на бюлетини съдържащ информация за промоции,отстъпки, събития или нови продукти до клиентите, които са заявили, че желаят да получават;
 (2) „Знамена“ обработва следните категории лични данни и информация за следните цели и на следните основания:
Данни: Ваши индивидуализиращи данни (име и фамилия, електронна поща, държава, адрес, телефон)
Цел, за която се събират данните:1) Регистрация на потребител; 2) Осъществяване на връзка с потребителя и изпращане на информация към него, включително при изразено желание – за изпращане на бюлетини и рекламни съобщения;
Основание за обработка на личните Ви данни– С приемането на общите условия и регистрация в уебсайта и закупуване на продукт, между „Знамена“ и Вас се създава договорно отношение, на което основание обработваме Вашите лични данни – чл. 6, ал. 1, б. (б) GDPR.
.
Други данни, които „Знамена“ обработва– При влизане в нашия уебсайт или във Вашия профил, „Знамена“ събира данни за използвания IP адрес.
Цел, за която се събират данните: Подобряване на сигурността на услугата, подобряване на бързината и както и локализация на интерфейса, статистически и маркетингови проучвания.
Основания за обработка на данните: Обработването е необходимо за изпълнение на договор, по който субектът на данните е страна – чл. 6, ал. 1, б. (б) на GDPR. До създаването на профил на потребителя, IP адресът се събира на основание осъществяване на легитимните интереси на администратора – чл. 6, ал. 1, б. (е) от GDPR;
Ваши данни за издаването на фактура на физическо лице– Ако желаете да Ви бъде издадена фактура в качеството Ви на физическо лице, следва да предоставите своя единен граждански номер.
 (3) „Знамена“  не събира и не обработва лични данни, които се отнасят за следното:
разкриват расов или етнически произход;
разкриват политически, религиозни или философски убеждения, или членство в синдикални организации;
генетични и биометрични данни, данни за здравословното състояние или данни за сексуалния живот или сексуалната ориентация.
(4) Личните данни са събрани от „Знамена“ от лицата, за които се отнасят.
(5) Дружеството не извършва автоматизирано взимане на решения с данни.
Срок на съхранение на личните Ви данни
Чл. 4. (1) „Знамена“ съхранява Вашите лични данни за срок не по-дълъг от съществуването на профила Ви в уебсайта, или ако не съществува такъв – за срок от 6 години. След изтичането на този срок, „Знамена“  полага необходимите грижи да изтрие и унищожи всички Ваши данни, без ненужно забавяне.
(2) „Знамена“  Ви уведомява, в случай, че срокът за съхранение на данните е необходимо да бъде удължен с оглед легитимни интереси на „Знамена“ или друго.
(3) „Знамена“ съхранява личните данни, които е необходимо да пази по силата на приложимото законодателство за съответния предвиден срок, който може да надхвърля срока на съществуване на вашата регистрация.
Предаване на вашите лични данни за обработване
Чл. 5. (1) „Знамена“ може по собствена преценка да предава част или всички Ваши лични данни на обработващи лични данни за изпълнението на целите за обработване при спазване на изискванията на Регламент (ЕС) 2016/679.
(2) „Знамена“ Ви уведомява в случай на намерение да предаде част или всички Ваши лични данни на трети държави или международни организации.
Вашите права при събирането, обработването и съхранението на личните ви данни
Оттегляне на съгласието за обработване на личните Ви данни
Чл. 6. (1) Ако не желаете всички или част от Вашите лични данни да продължат да бъдат обработвани от „Знамена“ за конкретна или за всички цели на обработване, Вие можете по всяко време да оттеглите съгласието си за обработка чрез искане в свободен текст посредством имейл до адрес: znamenabg@gmail.com
(2) „Знамена“ може да поиска да удостоверите своята самоличност и идентичност с лицето, за което се отнасят данните.
(3) С оттегляне на съгласието за обработване на лични данни, които са задължителни за създаването и поддържане на регистрацията Ви, Вашият акаунт ще стане неактивен.
Право на достъп
Чл. 7. (1) Вие имате право да изискате и получите от „Знамена“ потвърждение дали се обработват лични данни, свързани с Вас.
(2) Вие имате право да получите достъп до данните, свързани с него, както и до информацията, отнасяща се до събирането, обработването и съхранението на личните Ви данни.
(3) „Знамена“ Ви предоставя при поискване, копие от обработваните лични данни, свързани с Вас, в електронна или друга подходяща форма.
(4) Предоставянето на достъп до данните е безплатно, но „Знамена“  си запазва правото да наложи административна такса, в случай на повторяемост или прекомерност на исканията.
Право на коригиране или попълване
Чл. 8. Вие можете да коригирате или попълните неточните или непълните лични данни, свързани с Вас директно през Вашия профил в уебсайта или с отправяне на искане до „Знамена“.
Право на изтриване („да бъдеш забравен“)
Чл. 9.(1) Вие имате правото да поискате от „Знамена“  изтриване на свързаните с Вас лични данни, а „Знамена“  има задължението да ги изтрие без ненужно забавяне, когато е налице някое от посочените по-долу основания:
личните данни повече не са необходими за целите, за които са били събрани или обработвани по друг начин;
Вие оттеглите своето съгласие, върху което се основава обработването на данните и няма друго правно основание за обработването;
Вие възразите срещу обработването на свързаните с Вас лични данни, включително за целите на директния маркетинг и няма законни основания за обработването, които да имат преимущество;
личните данни са били обработвани незаконосъобразно;
личните данни трябва да бъдат изтрити с цел спазването на правно задължение по правото на ЕС или правото на държава членка, което се прилага спрямо „Знамена“;
личните данни са били събрани във връзка с предлагането на услуги на информационното общество.
(2) „Знамена“ не е длъжен да изтрие личните данни, ако ги съхранява и обработва:
за упражняване на правото на свобода на изразяването и правото на информация;
за спазване на правно задължение, което изисква обработване, предвидено в правото на ЕС или правото на държавата членка, което се прилага спрямо Администратора или за изпълнението на задача от обществен интерес или при упражняването на официални правомощия, които са му предоставени;
по причини от обществен интерес в областта на общественото здраве;
за целите на архивирането в обществен интерес, за научни или исторически изследвания или за статистически цели;
за установяването, упражняването или защитата на правни претенции.
(3) За да упражните правото си на „забравяне“, Вие следва да писмено искане, изпратено до „2Знамена“, както и да удостоверите своята самоличност и идентичност с лицето, за което се отнасят данните пред „Знамена“, като представите на място своята лична карта за целите на идентификация и при необходимост въведете своите данни за вход в профила на лицето, за което се отнасят данните, пред служител на. „Знамена“.
(4) „Знамена“ не изтрива данните, които има законово задължение да съхранява, включително за защита по повод отправени срещу него съдебни претенции или доказване на свои права.
Право на ограничаване
Чл. 10. Вие имате право да изискате от „Знамена“ да ограничи обработването на свързаните с Вас данни, когато:
оспорите точността на личните данни, за срок, който позволява на „Знамена“  да провери точността на личните данни;
обработването е неправомерно, но Вие не желаете личните Ви данни да бъдат изтрити, а само използването им да бъде ограничено;
„Знамена“ не се нуждае повече от личните данни за целите на обработването, но Вие ги изисквате за установяването, упражняването или защитата на свои правни претенции;
Възразили сте срещу обработването в очакване на проверка дали законните основания на „Знамена“ имат преимущество пред Вашите интереси.
Право на преносимост
Чл. 11. (1) Вие можете по всяко време да изтеглите данните, които се съхраняват и обработват за Вас във връзка с използване на услугите на „Знамена“, с искане по имейл.
(2) Вие можете да поискате от „Знамена“ директно да прехвърли Вашите лични данни към посочен от Вас администратор, когато това е технически осъществимо.
Право на получаване на информация
Чл. 12. Вие можете да поискате от „Знамена“ да Ви информира относно всички получатели, на които личните данни, за които е поискано коригиране, изтриване или ограничаване на обработването, са били разкрити. „Знамена“ може да откаже да предостави тази информация, ако това би било невъзможно или изисква несъразмерно големи усилия.
Право на възражение
Чл. 13. Вие можете да възразите по всяко време срещу обработването на лични данни от „Знамена“, които се отнасят до Вас, включително ако се обработват за целите на профилиране или директен маркетинг.
Вашите права при нарушение на сигурността на личните ви данни
Чл. 14. (1) Ако „Знамена“ установи нарушение на сигурността на личните Ви данни, което може да породи висок риск за Вашите права и свободи, ние Ви уведомяваме без ненужно забавяне за нарушението, както и за мерките, които са предприети или предстои да бъдат предприети.
(2) „Знамена“ не е длъжен да Ви уведомява, ако:
е предприел подходящи технически и организационни мерки за защита по отношение на данните, засегнати от нарушението на сигурността;
е взел впоследствие мерки, които гарантират, че нарушението няма да доведе до висок риск за правата Ви;
уведомяването би изисквало непропорционални усилия.
Лица, на които се предоставят личните ви данни
Чл. 15. Вашите лични данни могат да бъдат използвани от “Знамена“ ЕООД за обработката на поръчаните от Вас стоки, както и от куриерски фирми във връзка с доставката на Вашите продукти, финансово - счетоводни фирми за обработката на законови. Във връзка с подобряването на работата на сайта и управление на търговската дейност може да ползваме статистически данни, събирани от трети страни, чрез инструменти за анализ като Google Analytics, и др.
Всички посочени по-горе контрагенти са регистрирани като администратори, обработващи лични данни и носят отговорност на опазването й.
Разкриването на каквато и да е Ваша лична информация към трети страни, би било възможно единствено в случаите, когато това е изискано от държавни органи или длъжностни лица, оправомощени със закон да събират или изискват такава информация във връзка със спазването на нормативно установения ред.
Други разпоредби
Чл. 16. В случай на нарушаване на правата Ви съгласно горепосоченото или приложимото законодателство за защита на личните данни, имате право да подадете жалба до Комисията за защита на личните данни, както следва:
Наименование: Комисия за защита на личните данни
Седалище и адрес на управление: гр. София 1592, бул. „Проф. Цветан Лазаров” № 2
Данни за кореспонденция: гр. София 1592, бул. „Проф. Цветан Лазаров” № 2
Телефон:02 915 3 518
Email:kzld@government.bg, kzld@cpdp.bg
Уеб сайт:cpdp.bg

Знамена и флагове - онлайн магазин за фирмени и национални знамена на държави на достъпни цени | ZNAMENABG.COM - изработка на знамена © 2013